Finalizarea proiectului

”Minerva – Cooperare pentru cariera de elită în cercetarea doctorală și post-doctorală”

 

În perioada 19-20 noiembrie 2015 a avut loc evenimentul de închidere al proiectului  ”Minerva – Cooperare pentru cariera de elită în cercetarea doctorală și post-doctorală”, într-un cadru formal, la Poiana Brașov.

În cadrul evenimentului au avut loc intervenții ale reprezentanților instituțiilor partenere, ale bursierilor sprijiniți, au fost prezentate rezultatele proiectului și activitățile implementate, o parte din acestea fiind surprinse și în filmele de promovare produse la nivelul proiectului.

Prin intermediul proiectului ”Minerva – Cooperare pentru cariera de elită în cercetarea doctorală și post-doctorală” implementat de Academia Română – Filiala Cluj în regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Centru și București-Ilfov, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, au fost sprijiniți un număr de 170 de bursieri – 130 de doctoranzi și 40 de cercetători postdoctorali.

Dintre rezultatele proiectului meționăm:

  • Stagii de mobilitate transnaționale: 50 doctoranzi – sprijiniți financiar suplimentar cu 4200/lună pentru stagii de mobilitate în afara țării cu o durată de maxim 3 luni
  • Participare conferințe internaționale în țări din Uniunea Europeană: 110 doctoranzi și cercetători postdoctorat – sprijiniți cu serviciu de transport și cazare.
  • Școli de vară – 90 participanți la cele două școli de vară organizate la Daneș, jud. Mureș, 17-21 mai 2015 și la Păltiniș, jud. Sibiu, 20-24 iulie 2015.
  • Modul de Pregătire în Managementul Cercetarii (noiembrie 2014-februarie 2015): 7 sesiuni de formare pentru bursieri la Cluj-Napoca, Iași, București și Sibiu.
  • Teze doctorat susținute: 46 de doctoranzi au obținut validarea titlului de doctor sau au susținut public teza de doctorat. În perioada de sustenabilitate a proiectului – 55 doctoranzi vor obține validarea titlului de doctor.
  • Lucrări științifice publicate: Bursierii au fost susținuți în vederea publicării rezultatelor cercetării (articole, monografii, teze doctorat). Total lucrări științifice publicate – doctoranzi: 282 din 130 / cercetători postdoctorat: 88 din 80
  • Rețeaua Minerva adună universități, institute de cercetare, companii, instituții europene relevante pentru piața muncii în domeniul cercetarii, în vederea asigurării calității în cadrul școlilor doctorale și postdoctorale. 27 membrii, semnatari ai Chartei Minerva. Charta Minerva marchează aderarea la principiile aplicabile angajatorilor și sponsorilor formulate în Carta Europeană a Cercetătorilor emisă sub egida Comisiei Europene.

 Expert comunicare,  Elisabeta Canja

Expert progres tehnic,  Andrei Pop

www.minerva-posdru.ro

acadro.cluj.minerva@gmail.com

0725.522.129

Film proiect:

Portret Porolissum (Prof. Coriolan Oprean, Dr. Vlad Lazarescu, Dr. Cosmin Onofrei)

Portret drd. Dumitru Aioanei

Portret dr. Sidonia Grama

Portret drd. Cassius Moldovan

Portret dr. Cosmin Ignat

Portret dr. Bogdan Popa


parteneri

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României